Γαλλικές εκλογές: Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποψήφιος για… πρόεδρος της δημοκρατίας!

Για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022 προετοιμάζεται ο διαπραγματευτής του Brexit και Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπάρνιε διεκδικώντας το χρίσμα υποψηφιότητας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων παράλληλα με τον ακροδεξιό Ερίκο Ζεμούρ ο οποίος ξεπέρασε σε δημοτικότητα την Μαρίν Λεπέν. Ο Μπάρνιε εισηγείται την διενέργεια δημοψηφίσματος για τον προσδιορισμό χωρητικότητας της Γαλλίας για αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες και την αποδέσμευση της Γαλλίας από αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εδρεύοντας στο Λουξεμβούργο. 

Μεταξύ άλλων ο Μισέλ Μπαρνιέ σκοπεύει να καθιερώσει Γαλλικό υπουργείο δημόσιας τάξης για την αστυνομία η οποία υπάγεται στις αρμοδιότητες του υπουργείου δικαιοσύνης. Έχει εκφράσει ότι το νεοεισερχόμενο και ακροδεξιό στέλεχος του κόμματός του Ερίκος Ζεμούρ ο οποίος καθηγείται τελευταία σε δημοτικότητα από την Μαρίν Λεπέν, η οποία δεσμεύεται να επανεκδόσει το εθνικό της νόμισμα και να κυκλοφορήσει Γαλλικά φράγκα στη Γαλλική αγορά, δεν πρέπει να έχει άδεια να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Μισέλ Μπάρνιε δήλωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία πρόσκειται να επωφεληθεί από την Ε.Ε. και τις σχετικές παροχές χωρίς να επιτελεί τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Ο Λόρδος Φροστ που διαπραγματεύτηκε με τον Μισέλ Μπάρνιε την αποχώρηση της χώρας του από την κοινή αγορά εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις του περί Γαλλικού δημοψηφίσματος πάνω στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα και την αποδέσμευση της Γαλλίας από τις αποφάσεις του πρώην Δικαστηρίου της Χάγης.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...